Neem vrijblijvend contact op
Bel +31 88 648 13 10
App +31650163994

Opleiding en ontwikkeling

Door de dynamische en veranderende zorgmarkt waarin wij actief zijn vinden we het belangrijk dat onze collega’s zich ook kunnen blijven ontwikkelen. Door onze Tenzinger Academy, externe masterclasses en trainingen zorgen we dat je op de hoogte blijft van nieuwe technologieën, onze producten en oplossingen, maar je je ook kunt blijven ontwikkelen qua vaardigheden en competenties. Zo maken we samen impact.

 

Jouw persoonlijke groei en ontwikkeling vinden we belangrijk. Onze gesprekscyclus kent een viertal gesprekken. De welbekende jaarlijkse beoordeling, maar daarnaast werken we ook met een ontwikkelgesprek en een tweetal voortgangsgesprekken. Daarmee zorgen we ervoor dat zowel jij als wij weten hoe je er voor staat en of we de juiste richting op gaan.

De basis van deze gesprekken is ons rollen- en ontwikkelhuis. Waar je naast wat er van je wordt verwacht in jouw huidige functie ook de verschillende loopbaanpaden en ontwikkelrichtingen kunt zien.

 

Jouw ontwikkeling wordt ondersteund door onze eigen Academy. Zo kun je samen met jouw team Intervisie volgen, bieden we trainingen op het gebied van projectmanagement, maar kun je ook cursussen volgen op het gebied van mentale veerkracht of adviesvaardigheden. Ook is het mogelijk om in overleg met jouw leidinggevende een gericht studieplan op te stellen.Dit geldt niet alleen voor als je net start met jouw carrière, maar op elk ervaringniveau hebben we dat ingebed.

 

Voor starters hebben we het Tenzinger Traineeship ontwikkeld. Lees hier meer!

Onboarding

In tijden van Corona is alles natuurljk nét even anders, zo ook onze onboarding. Benieuwd hoe wij het nu doen? Hieronder vind je het verhaal van onze nieuwe collega Anne:

 

Een nieuwe baan midden in de lockdown? Zo gaat dat bij Tenzinger!

De Coronacrisis. Er is al veel over gezegd en geschreven. Vaak met een negatieve ondertoon. Daarom wil ik het nu even over heel iets anders hebben! Want waar de crisis op veel plekken deuren sluit, doen er zich ook veel nieuwe kansen voor. Ik spreek hierbij uit eigen ervaring, want toen mijn vorige werkgever in de eerste lockdown vorig jaar failliet werd verklaard, zat ik echt even met mijn handen in het jaar. Juist nu op zoek naar een nieuwe baan, in een veel te krappe arbeidsmarkt waar bedrijven het niet aandurven om nieuwe mensen aan te nemen?! Ik zag het even niet voor me.

 

Maar ik had het mis!  Er waren echt wel bedrijven die op zoek waren naar nieuwe collega’s, ook nu. Een van die bedrijven was Tenzinger. Opeens plopte er een chatbericht omhoog op LinkedIn: “wij denken dat jij een goede aanvulling bent in ons team van business consultants, wat denk je van een telefonische kennismaking?”. Deze kennismaking leidde tot een online sollicitatieprocedure, waar ik al snel merkte dat de waarden van Tenzinger erg goed bij mij passen. Ik vind namelijk dat we in Nederland best wel eens wat trotser mogen zijn op de zorg, die in principe toegankelijk is en waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Bovendien zien we nu maar al te goed: we kunnen niet zonder (goede) gezondheidszorg. Trots uitdragen, dat is iets wat Tenzinger doet. Met passie werken binnen de zorg, waar we op verschillende manieren impact maken. Dat sprak mij enorm aan. De match was wederzijds en pas bij het tekenen van mijn contract zag ik voor het eerst mijn nieuwe kantoor. En dan heb ik het eigenlijk alleen over het gebouw, want dit kantoor was door de nieuwe thuiswerk-cultuur vrijwel helemaal leeg.

 

Een beetje een gekke sollicitatieprocedure dus, maar mijn zin in deze nieuwe uitdaging was door de goede en leuke gesprekken alleen maar gegroeid! Ik stond natuurlijk te springen om mijn nieuwe collega’s te ontmoeten en de sfeer binnen het bedrijf te ontdekken. Maar hoe gaat dat nou precies, starten in tijden van Corona? Kan je je welkom voelen als er geen collega’s fysiek aanwezig zijn? Kan je sfeer proeven door een computerscherm heen? Het simpele antwoord op deze vragen: JA!

 

Eerste werkdag
Mijn eerste werkdag brak aan en met wat gezonde spanning en vooral heel veel zin vertrok ik naar het kantoor in Utrecht. Mijn manager Margot was er voor de gelegenheid ook, dus ik werd meteen hartelijk ontvangen. Als nieuwkomer kreeg ik een buddy: een van mijn collega’s van Business Consultancy mij begeleid mij en ik kan altijd aankloppen als er vragen of onduidelijkheden zijn.

 

Tot slot kreeg ik mijn laptop en telefoon en kon ik mijn mailbox openen. Tot mijn grote verbazing stond heel mijn agenda al vol met afspraken. Huh?! Wat bleek: al mijn directe collega’s hadden een (online) koffiemoment ingepland om kennis met mij te maken. Dat lijkt misschien een klein gebaar, maar voor mij voelde dat echt als een warm bad. In elk gesprek kwamen andere onderwerpen aan bod, maar er was wel een overeenkomst: iedereen was oprecht geïnteresseerd in mij. Een half jaar later kan ik nog steeds zeggen dat ik die warmte en de verbinding met mijn collega’s voel. Heel bijzonder om dat voornamelijk door de computerschermen heen toch te kunnen ervaren. Toch kan ook ik niet wachten tot we weer wat meer naar kantoor mogen. De zo vaak geroemde “vrijdag-terugkomdag” voor de consultants en de daarbij behorende vrijdagmiddagborrel laat namelijk nog altijd op zich wachten, maar ik weet nu al: dat wordt een feestje!

 

Denk je nu: “Hé, die leuke sfeer en mooie uitdagingen bij Tenzinger, dat lijkt mij wel wat”?! Dan heb ik goed nieuws voor je: er staan verschillende vacatures open! Ook ons team van Business Consultants is nog altijd aan het groeien. Interesse? Kijk eens op onze pagina en schroom niet om me een berichtje te sturen. Mijn collega’s en ik maken graag tijd voor (online) een kopje koffie!